radio

Plots

door

Bente Hamel / Marije Schuurman Hess / Stef Visjager / Tjitske Mussche


 
Le patron et la directrice  

radio Le patron et la directrice
door bente hamel / esma linnemann

Zij is een oud-lerares uit Rotterdam, hij een traditionele nomade met vrouw en zes kinderen. Het lijkt geen recept voor succes, toch beginnen Marian en Achmed een relatie. Maar hoe manage je een ménage à trois?

De weg terug  

radio De weg terug
door stef visjager

"Het was er prachtig! Hoge bergen, lage bergen, vergezichten" vertelt Bloeme Evers over de dag in mei 1945 waarop ze merkte dat het werkkamp waar ze al 9 maanden zat, niet langer bewaakt werd. Ze wachtte op hulp. Toen die niet bleek te komen, besloot Bloeme met een groepje te gaan lopen naar huis, naar Amsterdam.

"Zo mooi dat verhaal van Bloeme, zulke mooie details ook, hier zal ik nog lang aan denken." (een reactie op de Plots site)

De juiste keuze  

De juiste keuze
door bente hamel

Joop Westerweel richt in de Tweede Wereldoorlog een vermaarde verzetsgroep op, waar ook zijn vrouw Willy aan deelneemt. Honderden mensen danken hun leven aan de groep Westerweel. Maar de dadendrang van Joop en Willy blijft niet zonder gevolgen voor hun eigen kinderen.

De agenda van de heer  

radio De agenda van de heer
door stef visjager

Esma heeft astma, van kindsbeen af. Hevige astma. Oma sleurt Esma tegen haar zin mee naar een gebedsgenezer. Een verhaal over de onthutsende ervaring om tegen je zin genezen te worden.

Voor de aflevering Miraculeus van Plots maakte Stef dit verhaal.